Δεκαπέντε υπουργοί ζητούν από τον Νετανιάχου να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ronen Zvulun/Pool Photo via APΕπιστολή με την οποία ζητούσαν την επίσημη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης πριν από τις θερινές διακοπές του ισραηλινού κοινοβουλίου στις 27 Ιουλίου, υπέγραψαν υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, η επιστολή υπογράφηκε από 15 υπουργούς του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου και τον Αμίρ Οχάνα, πρόεδρο της Κνέσετ.
Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, μακροχρόνιος έμπιστος του Νετανιάχου, δεν υπέγραψε την αίτηση. Ο Ρον Ντέρμερ βρίσκεται στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα για συνομιλίες για το Ιράν και τη Γάζα.
Τι ανέφερε η επιστολή
«Εμείς, οι υπουργοί και τα μέλη της Κνεσέτ, ζητούμε την άμεση εφαρμογή της ισραηλινής κυριαρχίας και του ισραηλινού νόμου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», έγραψαν, χρησιμοποιώντας το βιβλικό όνομα για τη Δυτική Όχθη, την οποία το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967.
Στην αίτησή τους, ανέφεραν τα πρόσφατα επιτεύγματα του Ισραήλ εναντίον τόσο του Ιράν όσο και των συμμάχων του και την ευκαιρία που προσφέρει η στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η υποστήριξη του Τραμπ.
Αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ από το ιρανικό μαχητικό F-5
23:34
ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ: Η ένοπλη επίθεση στο δείπνο του Τραμπ, τα κενά ασφαλείας και το μανιφέστο του «μοναχικού λύκου»
23:22
Τουρκία: Ρώσος πυγμάχος πανηγύριζε τη νίκη του μέσα σε ρινγκ και ξυλοκοπήθηκε άγρια από φιλάθλους (vid)
23:10
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: Συλλυπητήρια για την επίθεση στην Ουάσινγκτον
22:57