Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 73 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις
Καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά από ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας,
AP Photo/Leo CorreaΤουλάχιστον 73 είναι οι νεκροί στη Γάζα από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Νωρίτερα σήμερα ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.
Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης της Γάζας, που αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει «διαπράξει 26 αιματηρά σφαγεία» σε αυτό το διάστημα.
Ο τραγικός απολογισμός
Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 57.000 από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο απολογισμός περιλαμβάνει 223 άτομα που αγνοούνταν αλλά τώρα έχουν κηρυχθεί νεκροί. Το υπουργείο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών στην καταμέτρηση των νεκρών, αλλά αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά.
Ιατρικές πηγές από το πεδίο ανέφεραν στο Al Jazeera ότι μεταξύ των 73 νεκρών στη Γάζα 33 άτομα που έχασαν τη ζωή τους ζητούσαν βοήθεια.
SPONSORED
Παπασταύρου: Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ολιστικό χωροταξικό σχέδιο
12:31
Το οικογενειακό SUV που ετοιμάζει η Fiat θα λέγεται Grizzly
12:23
Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στο Κιλκίς
12:12
«Δεν πιστεύω στην avant garde - Είμαστε περισσότερο παρτιζάνοι»: Ο Blixa Bargeld στο CNN Greece
12:03