Νότα διαμαρτυρίας από την Βαρσοβία στη Μόσχα για τον βομβαριδμό της πρεσβείας της στο Κίεβο
O υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι
Ludovic Marin, Pool via APΝότα διαμαρτυρίας στη ρωσική πρεσβεία επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας την Παρασκευή (4/7) για τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Ουκρανίας μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο προξενικό τμήμα της πολωνικής πρεσβείας στο Κίεβο.
«Το υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε στη ρωσική πρεσβεία, έντονη νότα διαμαρτυρίας για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του ουκρανικού πληθυσμού», αναφέρει το υπουργείο σε ανάρτηση του στο X.
«Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι αυτό είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, ιδίως με τη Σύμβαση της Βιέννης του 1961».
Νωρίτερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι είχε αναφέρει ότι η πολωνική πρεσβεία υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
«Σε μια μαζική (ρωσική) επίθεση στο Κίεβο, το κτίριο του προξενικού τμήματος της πρεσβείας μας υπέστη ζημιές», έγραψε ο Σικόρσκι στο X.
«Μόλις μίλησα με τον πρέσβη Λουκάσιεβιτς. όλοι είναι ασφαλείς και αβλαβείς. Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως πόρους αεράμυνας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι: «Σημαντική συζήτηση», λέει το Κίεβο
Bild: Το Βερολίνο διερευνά το ενδεχόμενο προμήθειας Patriot από τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Κιέβου
Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση στο επίδομα θέρμανσης - Πώς υπολογίζεται
02:00
Τι καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού – Πώς να τα αξιοποιήσετε
01:00
Παραγραφές χρεών στην πενταετία - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
00:30
2026: Ευχές για υγεία, ειρήνη και ευημερία στη σκιά των παγκόσμιων προκλήσεων
00:01