Ακόμα δύο νεκροί από τον καύσωνα στην Ιταλία - Σε κόκκινο συναγερμό 15 πόλεις το Σάββατο
Δροσερά μέρη αναζητούν οι Ιταλοί για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα
AP Photo/Luca BrunoΆλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα.
Πρόκειται για έναν εργάτη 58 ετών, ο οποίος τοποθετούσε οπτική ίνα στην πόλη Φροζινόνε, νότια της Ρώμης, και για έναν αγρότη ίδιας ηλικίας, ο οποίος ζούσε στην Σικελία. Και οι δυο υπέστησαν καρδιακή προσβολή εξαιτίας της ζέστης.
Στο μεταξύ, σήμερα, εργάτες βιομηχανίας που παράγει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και βρίσκεται στη βόρεια περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, σταμάτησαν να δουλεύουν πέντε ώρες πριν από την κανονική λήξη του ωραρίου τους καταγγέλλοντας ότι η ζέστη ήταν αφόρητη με θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κύμα καύσωνα πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, όταν αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, κυρίως στη βόρεια Ιταλία. Αύριο, σε κόκκινο συναγερμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα βρίσκονται 15 πόλεις της Ιταλίας.
Στο Μιλάνο, τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης αποφάσισε να αγοράσει ανεμιστήρες, οι οποίοι θα δωρηθούν στις φυλακές της ιταλικής συμπρωτεύουσας, όπου η θερμοκρασία τις ημέρες αυτές έχει υπερβεί κάθε προηγούμενο όριο και το φαινόμενο του «υπερπληθυσμού» αποτελεί σχεδόν κανόνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκροί δεκαέξι άνθρωποι από τον καύσωνα που πλήττει την Ιταλία
Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Τέσσερις νεκροί στην Ιταλία - Νέοι θάνατοι σε Ισπανία και Γαλλία
Οριοθετήθηκε η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις
15:18
Νεπάλ: Στους 538 οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση - Ξεπερνούν τους 1.400 οι αγνοούμενοι
15:16
Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο στάδιο Γουέμπλεϊ - Αναφορές για έκρηξη, επιχειρούν 125 πυροσβέστες
15:03
Βέροια: Από πνιγμό ο θάνατος της 18χρονης στον καταρράκτη - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
14:53