Πούτιν στην ομάδα BRICS: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Ρίο μέσω βιντεοδιάσκεψης
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΗ εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες πρέπει να ενισχύσουν την χρήση των εθνικών τους νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στους ηγέτες της ομάδας BRICS.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στην σύνοδο κορυφής του Ρίο ντε Τζανέιρο μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως υπόπτου για τη τέλεση εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.
«Ολα δείχνουν ότι το μοντέλο της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης γίνεται ξεπερασμένη...Το κέντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετατοπίζεται προς τις αναδυόμενες αγορές», είπε καλώντας τις χώρες της ομάδας BRICS για ενισχύσουν την συνεργασία σε ένα φάσμα τομέων όπως οι φυσικοί πόροι, ο εφοδιασμός και τα χρηματοοικονομικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ηγέτες των BRICS αναμένεται να αποκηρύξουν τον οικονομικό προστατευτισμό του Τραμπ
Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Τέλος στο 13ωρο, «ναι» στον 13ο μισθό και πλαφόν στα ενοίκια - Οι 6 παρεμβάσεις
07:21
«Καυτός» χειμώνας για το πετρέλαιο θέρμανσης - Συναγερμός από τους πρατηριούχους
07:12
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά – Πτώση της θερμοκρασίας και 6 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς (13/09): Υψηλός κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας
06:45