ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντουτέρτε και η σύγκριση με τον Χίτλερ ανησυχούν τις ΗΠΑ

REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ως βαθιά ανησυχητική χαρακτήρισε ο Άστον Κάρτερ τη σύγκριση του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μίλησε σε δημοσιογράφους έπειτα από τις συναντήσεις που είχε χθες στη Χαβάη με ομολόγους του ασιατικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων και των Φιλιππίνων.
«Προσωπικά βρίσκω αυτά τα σχόλια βαθιά ανησυχητικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάρτερ.

Αναφερόμενος στον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά των εμπόρων αλλά και χρηστών ναρκωτικών, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι όπως ο Χίτλερ εξολόθρευσε εκατομμύρια Εβραίους, έτσι κι ο ίδιος θα ήταν ευτυχής να εξολοθρεύσει τα τρία εκατομμύρια ανθρώπους που είπε πως κάνουν χρήση ναρκωτικών στη χώρα του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από μέρους εβραϊκών οργανώσεων.

Η σχέση των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες «βασίζεται σε κοινές αξίες κι αυτό συμπεριλαμβάνει την κοινή μας πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μαρκ Τόνερ.

«Τα σχόλια του προέδρου Ντουτέρτε σηματοδοτούν μια σημαντική απομάκρυνση από αυτή την παράδοση και τα βρίσκουμε ανησυχητικά», πρόσθεσε ο Τόνερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης