Ο πρόεδρος του Ιράν καταγγέλει ότι το Ισραήλ αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν
ΑΠΕ ΜΠΕΟ πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει, χωρίς να προσδιορίσει το πότε έγινε αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα (7/7) στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον.
«Το προσπάθησαν, ναι. Αλλά απέτυχαν» είπε. «Ήμουν σε μια συνεδρίαση, προσπάθησαν να βομβαρδίσουν τη ζώνη όπου διεξαγόταν αυτή η συνεδρίαση», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι πίσω από την επίθεση κρυβόταν το Ισραήλ.
Παράλληλα, στη συνέντευξη τόνισε πως η η χώρα του «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, τον Ιούνιο.
«Δεν βλέπουμε κανέναν πρόβλημα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων» είπε ο Πεζεσκιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον. Ωστόσο, αναρωτήθηκε ταυτόχρονα «πώς θα μπορούσε» το Ιράν «να εμπιστευτεί ξανά» τις ΗΠΑ.
Αραγτσί: Οι ΗΠΑ μας αντιγράφουν - Μας χτυπούν με κλώνους των ιρανικών Shahed
17:30
Το Ισραήλ ενέκρινε «έκτακτο» κονδύλι για στρατιωτικές αγορές για τον πόλεμο στο Ιράν
17:18
«Είμαι ακόμα ζωντανός», απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του
17:00
Μια ηλιακή έκλειψη, κομήτες και βροχές μετεωριτών: Τι φαινόμενα περιλαμβάνει το αστρονομικό 2026
16:59