ΚΟΣΜΟΣ

«Αφήστε ήσυχο τον Μπολσονάρο»: Το μήνυμα Τραμπ για την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βραζιλίας

«Αφήστε ήσυχο τον Μπολσονάρο»: Το μήνυμα Τραμπ για την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βραζιλίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζαΐρ Μπολσονάρο

AP Photo/Susan Walsh

«Θύμα κυνηγιού μαγισσών» χαρακτηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος. 

Σε ανάρτησή του στο Truth Social για τον στενό σύμμαχο του, ο Τραμπ γράφει πως «η μόνη δίκη που θα έπρεπε να συμβεί είναι μια δίκη από τους ψηφοφόρους της Βραζιλίας – Λέγεται Εκλογές».

«Αφήστε ήσυχο τον Μπολσονάρο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Αυτό που κάνουν αποτελεί λίγο - πολύ επίθεση σε έναν πολιτικό αντίπαλο. Κάτι για το οποίο γνωρίζω πολλά. Μου συνέβη, επί 10, και τώρα η χώρα μας είναι η «πιο δημοφιλής» στον κόσμο. Θα παρακολουθώ στενώ το κυνήγι μαγισσών του Ζαΐρ Μπολσονάρο, της οικογένειάς του και χιλιάδων υποστηρικτών του» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος κατηγορείται πως ηγήθηκε εγκληματικής οργάνωσης η οποία συνωμοτούσε για να τον διατηρήσει στην προεδρία παρά την εκλογική του ήττα από τον νυν αρχηγό του κράτους, τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, τον Οκτώβριο του 2022.