ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στο Σαν Ντιέγο

Στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στο Σαν Ντιέγο
YOUTUBE

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις Αρχές του Σαν Ντιέγο το βίντεο με τη δολοφονία Αφροαμερικανού πολίτη από αστυνομικούς στην γειτονική πόλη Ελ Καχόν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και θύμα των αστυνομικών ήταν ο Αλφρεντ Ολάνγκο, η αδελφή του οποίου κάλεσε τις Αρχές ζητώντας βοήθεια. Ο Ολάνγκο φαινόταν χαμένος και περπατούσε στη μέση του δρόμου όταν έφτασαν οι αστυνομικοί.

«Όταν αρνήθηκε να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, ο ένας αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και ο άλλος το Taser προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Ο άνδρας έβγαλε από την τσέπη του ένα αντικείμενο, το έφερε μπροστά από το στήθος του και το κρατούσε με τα δύο χέρια, σε στάση που παρέπεμπε σε προσομοίωση σκοποβολής», ανέφερε η αστυνομία του Σαν Ντιέγο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πράξη των αστυνομικών.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και πολύ περισσότερο οι Αφροαμερικανοί δεν πείστηκαν καθόλου, δεδομένου ότι δεν βρέθηκε κανένα όπλο στην κατοχή του θύματος. Τις ημέρες που ακολούθησαν μάλιστα, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και η κάτάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ