Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
Φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕΤο φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο, Magic Seas, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η επίθεση έλαβε χώρα 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ, σηματοδοτώντας την επιστροφή των Χούθι στις επιθετικές ενέργειες έπειτα από 8 μήνες σχετικής παύσης.
Το πλήρωμα του πλοίου - 19 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί της ελληνικής εταιρείας «Διάπλους» - εγκατέλειψε εγκαίρως το σκάφος και διασώθηκε από διερχόμενο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ.
Η επίθεση έγινε με «δύο drones, πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ και τρία drones», σύμφωνα με ανακοίνωση των αναταρτών Χούθι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης κατά ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου
ΚΟΣΜΟΣ
Ιράν: Πάνω από 3.000 νεκροί - Άμαχοι οι περισσότεροι και 206 παιδιά
19:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»
19:17
ΚΟΣΜΟΣ
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τα αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν σύντομα να διατίθενται στις αγορές
19:06
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: «Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης» πυραύλων
18:59
ΚΟΣΜΟΣ