Πάπας Λέων σε Ζελένσκι: Το Βατικανό είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες
«Το Βατικανό είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τις ρώσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες, είπε ο Πάπας Λέων στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη (9/7), σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.
Ο Πάπας συζήτησε επίσης με τον Ζελέσνκι «την επείγουσα ανάγκη για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Ζελέσνκι και ο Λέων συναντήθηκαν στον Κάστελ Γκαντόλφο, μία μικρή ορεινή πόλη κοντά στην Ρώμη, όπου ο Πάπας κάνει διακοπές διάρκειας δύο εβδομάδων.
Ο Ουκρανός ηγέτης βρίσκεται στην Ιταλία για να συμμετάσχει στη διάκσεψη που θα γίνει στις 10-11 Ιουλίου αφιερωμένο στην ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Ζελένσκι ζήτησε εντατικοποίηση των επαφών με τις ΗΠΑ για παραδόσεις όπλων
CULTURE
Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν στο «κλαμπ των τριών» μετά το τρίτο αγαλματίδιο της καριέρας του
08:00
ΧΡΗΜΑ
Ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2026 - Οδηγίες για δήλωση εισοδημάτων από ακίνητα στο Ε2
07:51
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Όλοι οι εμπόλεμοι υποψήφιοι για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου
07:42
ΔΙΕΘΝΗ
Τι θα κάνει η ΕΚΤ με τα επιτόκια του 2026 - Το πιθανότερο σενάριο
07:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ