Λωρίδα της Γάζας: Πιθανή συμφωνία εκεχειρίας «βλέπει» Ισραηλινός αξιωματούχος
Καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως φαίνεται από το νότιο Ισραήλ.
(AP Photo/Leo Correa)Η κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε μια ή δυο εβδομάδες, δήλωσε χθες Τετάρτη ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, πρόσθεσε πως εάν πράγματι συμφωνηθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός 60 ημερών, η ισραηλινή κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το χρονικό περιθώριο αυτό για να προτείνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά υπό τον όρο ότι η Χαμάς θα αφοπλιστεί και θα εγκαταλείψει την εξουσία.
Αν αρνηθεί, «θα συνεχίσουμε» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπλήρωσε.
Amber Alert για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
21:49
Υεμένη: Δυνάμεις που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία κατευθύνονται προς το Άντεν
21:47
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον ελέγχό τους ένα χωριό στην περιοχή Ζαπορίζια
21:35
ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Ντόναλντ Τραμπ
21:22