Κίνα για δασμούς στο Χαλκό: «Aυθαίρετη» απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός
Εμπορευματοκιβώτια σε αμερικανικό λιμάνι
AP Photo/Hiro KomaeΗ Κίνα επέκρινε σήμερα την «αυθαίρετη» απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς 50% στο χαλκό, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, εκτιμώντας ότι δεν εξυπηρετεί «τα συμφέροντα κανενός μέρους».
«Ανέκαθεν αντιτασσόμασταν στην υπερβολική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφαλείας», την οποία προέβαλε ο Τραμπ ως κίνητρο για την απόφασή του, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.
«Ανέκαθεν πιστεύαμε επίσης ότι η αυθαίρετη επιβολή τελωνειακών δασμών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, ενώ αυτός ο επιπρόσθετος δασμός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο.
Διαβάστε ακόμη: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιπλέον δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό - Σε ισχύ από 1η Αυγούστου
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιπλέον δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό - Σε ισχύ από 1η Αυγούστου
SPONSORED
Δήμος Αθηναίων: Συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ «50 Cities at 50° C»
12:11
WSJ: Ο Τραμπ θα εξέταζε επανέναρξη των επιθέσεων στο Ιράν αν σκοτώνονταν Αμερικανοί στρατιωτικοί
11:59
«Παραλίγο να πεθάνει το 2003» - Οι νέες αποκαλύψεις του σωματοφύλακά του Μάικλ Τζάκσον
11:58
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, η δημιουργός του «Persepolis» που έδωσε φωνή στην εξορία και την ελευθερία
11:53