Χαμάς: «Είχαμε προτείνει σχέδιο απελευθέρωσης όλων των ομήρων - Ο Νετανιάχου το απέρριψε»
Μαχητές της Χαμάς απελευθερώνουν Ισραηλινό
AP Photo/Jehad AlshrafiΆμεση ήταν η αντίδραση της Χαμάς στους σκληρούς όρους που έθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, δε, προειδοποίησε πως αν δεν γίνουν αποδεκτές αυτές οι προϋποθέσεις το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει άλλα μέσα για να τις επιβάλλει.
Η παλαιστινιακή οργάνωση κατήγγειλε τον Νετανιάχου για «κακοπροαίρετες προθέσεις» με αφορμή το μήνυμα που απηύθυνε την Πέμπτη (10/7), κατά το οποίο είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση όλων όσων εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα θα ήταν αδύνατη.
«Το κίνημα είχε προτείνει να καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής, κατά την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερώνονταν ταυτόχρονα, με αντάλλαγμα τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την πλήρη αποχώρηση του (ισραηλινού) στρατού κατοχής και την ελεύθερη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας» ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Al Jazeera.
«Ωστόσο, ο Νετανιάχου απέρριψε τότε αυτή την πρόταση και συνεχίζει να υπεκφεύγει και να δημιουργεί περισσότερα εμπόδια» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, κατήγγειλε πως οι νέες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού «επιβεβαιώνουν τις κακόβουλες προθέσεις του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, ο οποίος παρεμποδίζει οποιαδήποτε συμφωνία που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό της επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έτοιμος για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δηλώνει ο Νετανιάχου - Οι σκληροί όροι
Με αυτό το μαχαίρι ο 20χρονος δολοφόνησε τον 27χρονο στον Άγιο Δημήτριο (vid)
13:43
Ανησυχία ενόψει αντιπυρικής περιόδου - 182 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα
13:26
Χειροπέδες σε 50χρονο που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
13:11
Μητσοτάκης και Μακρόν επισφράγισαν την στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας: Ποιες είναι οι 9 συμφωνίες που υπεγράφησαν
13:00