Επίσκεψη Λαβρόφ στο Πεκίνο - Κεντρικό θέμα συζητήσης του ο πόλεμος στην Ουκρανία
O Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (δεξιά) με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi.
AP PhotoΟ Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Κινέζο ομόλογό του για να συζητήσουν την Ουκρανία και τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας έφτασε στην Κίνα μετά από επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, όπου έλαβε διαβεβαιώσεις υποστήριξης σχετικά με την Ουκρανία.
Ο Λαβρόφ και ο Γουάνγκ Γι «συζήτησαν τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις προοπτικές επίλυσης της ουκρανικής κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Κίνα, διπλωματικός και οικονομικός σύμμαχος της Μόσχας, ισχυρίζεται ότι είναι ουδέτερη στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ποτέ δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας το 2022 ούτε έχει ζητήσει από την Ουκρανία να αποσύρει τα στρατεύματά της.
Το Πεκίνο ζητά τακτικά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ενώ παράλληλα κατηγορεί τις δυτικές χώρες ότι παρατείνουν τη σύγκρουση εξοπλίζοντας την Ουκρανία.
Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Λαβρόφ και ο Γι συζήτησαν επίσης και άλλα «φλέγοντα ζητήματα» όπως ο πόλεμος στη Γάζα και η «κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρίσιμες επαφές Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα - Συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Στη Βόρεια Κορέα ο Σεργκέι Λαβρόφ για επίσημη επίσκεψη
Διακοπές Πάσχα: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Πότε είναι η επόμενη αργία
06:00
Ο Τραμπ «παγώνει» τις επιθέσεις και το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ
05:30
Αυστηροποίηση ποινών για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
05:00
Fuel Pass: Tι άλλαξε στη διαδικασία - Τα κριτήρια και τα ποσά
04:00