«Ο Θεός με προστάτευε, ίσως σκεφτόταν τις ΗΠΑ»: Δήλωση Τραμπ ένα χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας
O Τραμπ και οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών τον απομακρύνουν ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Gene J. Puskar«Ο Θεός με προστάτευε, ίσως επειδή ήθελε η χώρα μας να τα πάει καλύτερα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Ο ίδιος απέδωσε στον Θεό την προστασία του και είπε ότι προσπαθεί να μην σκέφτεται το περιστατικό.
«Έχω μια δουλειά να κάνω, οπότε δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι πολύ. Είναι λίγο επικίνδυνο επάγγελμα το να είσαι πρόεδρος, αλλά πραγματικά δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι πολύ. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι» τόνισεο Αμερικανός πρόεδρος.
Το χρονικό
Στις 13 Ιουλίου 2024, ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ανέβηκε σε ένα κτίριο κοντά σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ και πυροβόλησε αρκετές φορές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Κρουκς σκοτώθηκε στη συνέχεια. Ο Τραμπ και δυο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκε ένας 50χρονος που ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε ήρωα.
Εξι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Οι διοικητικές κυρώσεις αφορούν αναστολή άσκησης καθηκόντων από 10 μέχρι 42 ημέρες.
Δημόσιο: Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2027
04:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Ποιοι θα πάρουν την ενίσχυση των 400 ευρώ
03:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνεται η τιμή του - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
02:00
Πώς μπορείτε να εκδώσετε την ψηφιακή κάρτα Δακτυλίου στον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι είναι δικαιούχοι
01:00