Κρεμλίνο: «Συνεχίζονται οι αποστολές όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ»
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ
Evgenia Novozhenina/Pool Photo via APΤο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η ευρύτερη εικόνα από τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την προμήθεια αεροπορικών αμυντικών πυραύλων Patriot στην Ουκρανία είναι ότι οι παραδόσεις αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο συνεχίστηκαν και θα συνεχιστούν.
Ο Τραμπ δεν δήλωσε πόσους Patriots σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ θα αποζημιωθούν για το κόστος τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τώρα, φαίνεται ότι αυτές οι προμήθειες θα πληρωθούν από την Ευρώπη, κάποιοι θα πληρώσουν γι’ αυτές, κάποιοι όχι», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τραμπ.
«Το γεγονός παραμένει ότι η παροχή όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ συνεχίστηκε και συνεχίζεται στην Ουκρανία».
Νέο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία
Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει νέο σχέδιο για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας με αμυντικά όπλα, σε μια απότομη μετακίνηση από την προηγούμενη στάση του, όπως μετέδωσε χθες ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κίεβο προφανώς δεν βιάζεται για έναν τρίτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για τέτοιες διαπραγματεύσεις και περιμένει αποσαφηνίσεις για το χρονοδιάγραμμα από την Ουκρανία.
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κάρπαθο: Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» καπετάνιου να δέσει το πλοίο στο λιμλάνι
07:43
Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των δηλώσεων Τραμπ για Ιράν: Απώλειες άνω του 3%
07:41
Τράπεζες: Με σταθερή πολιτική διανομής μερισμάτων γίνονται πόλος έλξης για νέους επενδυτές
07:33
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα στη Θράκη λόγω κακοκαιρίας
07:23