Οι Αμερικανοί έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Γκουαντάναμο
Έτοιμες να εκκενώσουν τη βάση του Γκουαντάναμο είναι οι αμερικανικές δυνάμεις, όχι επειδή αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους εναπομείναντες κρατουμένους, αλλά γιατί ο τυφώνας Matthew αναμένεται να κάνει πέρασμα και από την Κούβα.
Σύμφωνα με το SkyNews, ο τυφώνας 4ης κατηγορίας είναι ο πιο ισχυρός που χτυπά την Καραϊβική από το 2007 και έπειτα και υπολογίζεται ότι συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.
Βάσει υπολογισμών, η Αϊτή θα χτυπηθεί από τον τυφώνα το πρωί της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα ο Matthew αναμένεται να πλήξει την ανατολική Κούβα.
Όπως αναφέρεται σε αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές στην Αϊτή έχουν ήδη ζητήσει από τους πολίτες να εκκενώσει συγκεκριμένες περιοχές που πρόκειται να «επισκεφθεί» ο τυφώνας, κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υποδομές στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7 Ρίχτερ (2010).
SPONSORED
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57
Κρήτη: Σύλληψη 37χρονου παλαιστινιακής καταγωγής που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς
23:55
Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι καλωσόρισε ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα από την Κίνα
23:44
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34