Ιταλία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό μέσα σε σήραγγα
Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις
AP PhotoΤροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εθνική οδό Α1, στην επαρχία της Φλωρεντίας, κατά μήκος της Variante di Valico, μέσα στη σήραγγα di Base.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 14:30 όταν φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνδρες και να τραυματιστούν σοβαρά μια γυναίκα και μια ανήλικη.
Το δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν, η γυναίκα και το κοριτσάκι, φέρεται να σταμάτησε ξαφνικά μέσα στη σήραγγα. Ορισμένοι διερχόμενοι οδηγοί πρόλαβαν να το αποφύγουν, όχι όμως και ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος, παρά την προσπάθεια φρεναρίσματος, δεν κατάφερε να αποτρέψει το σφοδρή σύγκρουση.
Η ακριβής αιτία του δυστυχήματος ερευνάται ακόμη από τις Αρχές, ενώ εξετάζονται και τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της σήραγγας για να ρίξουν φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.
Άμεσα, έσπευσαν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις με ομάδα διάσωσης. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο των τριών ανδρών.
Η γυναίκα, 35 ετών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο διάσωσης σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ και το κοριτσάκι διακομίστηκε με ελικόπτερο για νοσηλεία.
Λόγω της σύγκρουσης, το τμήμα της εθνικής οδού μεταξύ Firenzuola και Badia, στο ρεύμα προς Μπολόνια, παρέμεινε κλειστό για αρκετή ώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Eάν επιβληθούν αμερικανικοί δασμοί η Ρώμη θα υποστεί ζημία ύψους 12 δισ. ευρώ τον χρόνο
Ιταλία: Βρέθηκε ο 5χρονος που είχε εξαφανιστεί από κάμπινγκ
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29