Αεροπειρατεία σε μικρό αεροσκάφος στον Καναδά - Εντολή να αλλάξουν πορεία εννέα πτήσεις
Μονοκινητήριο αεροσκάφος Cessna 172 (φωτογραφία αρχείου)
EPA/ZSOLT CZEGLEDI / ΑΠΕ ΜΠΕΣυναγερμός σήμανε την Τρίτη (15/7) στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ στον Κανάδα όταν ένα μικρό αεροσκάφος υπέστη αεροπειρατεία.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα «Cessna 172» μονοκινητήριο τετραθέσιο αεροπλάνο και σύμφωνα με τις αρχές «υπέστη αεροπειρατεία στην περιοχή του νήσου του Βανκούβερ και πλησίαζε στον εναέριο χώρο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ».
Ο ύποπτος ο μόνος επιβαίνων
«Ο ύποπτος ήταν ο μόνος επιβαίνων στο αεροσκάφος» όπως έκανε γνωστό η καναδική βασιλική χωροφυλακή σε ανακοίνωσή της.
Συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και χωρίς «κανένα επεισόδιο» μετά την προσγείωση του Τσέσνα, περίπου μια ώρα αργότερα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου εννέα αφίξεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, το οποίο διευκρίνισε πως η απαγόρευση των προσγειώσεων διήρκεσε 39 λεπτά.
Ο αριθμός των νεκρών από τον πρόσφατο σεισμό στην Ινδονησία έφθασε τους 100
15:28
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το 71,3% των επιχειρήσεων δηλώνει χειρότερο τζίρο από πέρυσι
15:26
Ο μεγάλος μουφτής του καθεστώτος Ασαντ καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου
15:16
«Διάλειμμα» δροσιάς Παρασκευή και Σάββατο «βλέπει» ο Κολυδάς - Αναλυτικά οι θερμοκρασίες 10ημέρου
15:02