«Ευθύνη των Δρούζων η εγγύηση της ασφάλειάς τους από το Ισραήλ» λέει ο Σύρος πρόεδρος
Δρούζοι μαχητές AP Photo/Omar Sanadiki
«Μεταβιβάζεται σε τοπικές παρατάξεις και Δρούζους σεΐχηδες» η ευθύνη για την ασφάλεια στη Σουέιντα από τα ισραηλινά πυρά, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο συγκρούσεων με τον συριακό στρατό τις προηγούμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/7) ο Σύρος μεταβατικός πρόεδρος Άχμεντ αλ Σάρα.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά, του ο de facto αρχηγός του συριακού κράτους Σάρα υποσχέθηκε πως θα «λογοδοτήσουν» οι δράστες εγκλημάτων εναντίον Δρούζων, καταδίκασε «τη στοχοποίηση μεγάλης κλίμακας πολιτικών και κυβερνητικών υποδομών» στη Συρία από τον στρατό του Ισραήλ.
Ευχαρίστησε για τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, της Τουρκίας και αραβικών κρατών, που κατ’ αυτόν «έσωσε την περιοχή από άδηλη τύχη».
Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη (16/7) οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα, ώστε να επέλθει αποκλιμάκωση. «Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να αποσύρει τον στρατό της προκειμένου να επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση» είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ντόπιων Δρούζων μαχητών.
Guardian για τις φωτογραφίες των 200 στην Καισαριανή: «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»
13:42
Θεσσαλονίκη: Επιβάτης υπό την επήρεια αλκοόλ αναστάτωσε πτήση – Τραυμάτισε αστυνομικό στο αεροδρόμιo
13:28
Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Με 15 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες θα πετάξουμε χαρταετό - Η πρόβλεψη Κολυδά
13:12
«Η Γροιλανδία δεν χρειάζεται αμερικανικό πλωτό νοσοκομείο», απαντά στον Τραμπ ο Δανός ΥΠΕΞ
13:02