Το Ισραήλ βομβάρδισε καθολική εκκλησία στη Γάζα: Δύο γυναίκες νεκρές - Καταδικάζει η Ιταλία
Καθολική εκκλησία στη Γάζα (φωτογραφία αρχείου)
EPA/MOHAMED HAJJAR/ ΑΠΕ ΜΠΕΣτόχος ισραηλινού βομβαρδισμού έγινε την Πέμπτη (17/7) καθολική Εκκλησία στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο γυναίκες, ενώ ακόμη έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Ο ιερέας της ενορίας, πατέρας Γκαμπριέλε Ρομανέλι, ο οποίος σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκο, υπέστη ελαφρά τραύματα στο πόδι.
Το πλήγμα καταδίκασε σε μία «σπάνια» όπως τη χαρακτηρίζει το Al Jazeera δήλωσή της η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.
«Οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έπληξαν επίσης την Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας», δήλωσε η Μελόνι σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).
«Οι επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού που πραγματοποιεί το Ισραήλ εδώ και μήνες είναι απαράδεκτες. Καμία στρατιωτική δράση δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια στάση» έγραψε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χάος και πυρά σε διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν
Συντάξεις Νοεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Ποιοι θα πάρουν την ενίσχυση των 400 ευρώ
03:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνεται η τιμή του - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
02:00
Πώς μπορείτε να εκδώσετε την ψηφιακή κάρτα Δακτυλίου στον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι είναι δικαιούχοι
01:00
Τι ισχύει με την κατάθεση χρημάτων στον Εθνικό Κουμπαρά - Πώς θα λειτουργεί
00:30