ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία θέλει να έχει λόγο στην επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος, λέει ο υπουργός Brexit

Η Βρετανία θέλει να έχει λόγο στην επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος, λέει ο υπουργός Brexit
Ο υπουργός για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ Ντέιβιντ Ντέιβις μιλά στο ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών στο Μπέρμιγκαμ της Αγγλίας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Toby Melville

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις (David Davis), υπουργός αρμόδιος για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, θα δηλώσει ότι η χώρα του θέλει να έχει λόγο στην επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος, υψώνοντας το ανάστημά της απέναντι σε μια «επιθετική Ρωσία».

Μιλώντας από το βήμα του συνέδρίου των Συντηρητικών που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ (Birmingham) της Αγγλίας, ο Ντέιβις τόνισε ότι «η Βρετανία θα καλωσορίζει πάντα αυτούς με τις καλύτερες ικανότητες, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές εμπειρίες, στοχεύοντας στην βελτίωση των συνθηκών και την πρόοδο της χώρας».

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός υποστήριξε ότι η εφαρμογή νέων εμπορικών περιορισμών στις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ, δε θα εξυπηρετήσει κανέναν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Εκδήλωσε δε την υποστήριξή του στη διατήρηση των πιο φιλελεύθερων συνθηκών στις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ.

Υπογράμμισε, όμως, την ανάγκη ανάληψης του ελέγχου από τη Βρετανία στα ζητήματα που την αφορούν.

Στη γραμμή αυτή, η Βρετανία και οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αντισταθούν στις τάσεις εκατέρωθεν εμπορικών επιθέσεων, είπε στο κοινό των Τόρηδων ο υπουργός Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ