Νετανιάχου σε Πάπα Λέοντα: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
AP Photo/J. Scott ApplewhiteΟ Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πάπα Λέοντα ΙΔ', σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Παρασκευή (18/7), ότι η χώρα του βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.
Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στον ποντίφικα να επισκεφθεί το Ισραήλ. Ο πάπας από την πλευρά του ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος, με την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και υπενθύμισε ότι το κόστος του πολέμου «το πληρώνουν, κυρίως, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά».
Χαμάς: Το Ισραήλ μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις
Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Άμπου Ομπέιντα, είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς «ανέκαθεν πρότεινε μια συνολική συμφωνία που θα επέτρεπε την επιστροφή όλων των ομήρων μονομιάς» αλλά το Ισραήλ «αρνείται αυτήν την πρόταση».
Κατηγόρησε το Ισραήλ για «αδιαλλαξία» και το κάλεσε να αναθεωρήσει τη στάση του, προσθέτοντας ότι η οργάνωση δεν θα συμφωνήσει μελλοντικά σε μια προσωρινή ανακωχή εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία Νετανιάχου - Πάπα: Στη Γάζα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με τον Λατίνο ομόλογό του
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00