Πολωνία: Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε προκαλέσει για λίγο προβλήματα στις πτήσεις
Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι επιδιόρθωσαν μια βλάβη στα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που είχε αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγο οι απογειώσεις αεροσκαφών από τη Βαρσοβία και άλλες πόλεις το πρωί του Σαββάτου (19/7) και ότι η λειτουργία των αεροδρομίων επιστρέφει στην κανονικότητα.
Το Αεροδρόμιο Σοπέν της Βαρσοβίας ανέφερε πως οι απογειώσεις και προσγειώσεις διεξάγονταν κανονικά μέχρι το μεσημέρι. Νωρίτερα διακοπές είχαν αναγκάσει τις αρχές να περιορίσουν τον αριθμό των πτήσεων στον πολωνικό εναέριο χώρο.
Αεροδρόμια στην Κρακοβία, στο Κατοβίτσε και το Γκντανσκ ανέφεραν επίσης προβλήματα στη διάρκεια του πρωινού.
«Τα προσωρινά προβλήματα προκλήθηκαν από μια βλάβη που επιδιορθώθηκε γρήγορα», ανέφερε ο Οργανισμός Πολωνικών Υπηρεσιών Αεροπλοΐας (PANSA) σε μια ανακοίνωση, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη βλάβη.
«Αφού εφαρμόστηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, το βασικό σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορία αποκαταστάθηκε», ανέφερε ο οργανισμός. Αντίγραφα ασφαλείας (backups) διατήρησαν σε λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας καθ' όλη τη διάρκεια της διακοπής, πρόσθεσε.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως η υπηρεσία ασφαλείας ερεύνησε τη διακοπή και έκανε ελέγχους ρουτίνας για δολιοφθορά.
Η Πολωνία και άλλες χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι ενέτεινε τις εκστρατείες δολιοφθοράς μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, κατηγορίες που αρνείται η Μόσχα.
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
Ηράκλειο: Παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση
23:49