Νέο κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία - Αναμένεται να ξεπεράσει τους 48 βαθμούς στη Σικελία
Άνθρωποι αναζωογονούνται στο ιστορικό σιντριβάνι Barcaccia της Ρώμης, στην Ιταλία
AP Photo/Andrew MedichiniΝέο κύμα καύσωνα -το τρίτο από την αρχή του καλοκαιριού-πλήττει από σήμερα Κυριακή (20/7) την Ιταλία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Τρίτη (22/7), με θερμοκρασία που στην Σικελία μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του 2001 και να ξεπεράσει τους 48,8 βαθμούς.
Αν τελικά συμβεί, δεν θα θα πρόκειται μόνο για ιταλικό, αλλά και για πανευρωπαϊκό ρεκόρ.
Στην Σαρδηνία, επίσης, μεθαύριο το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 45 βαθμούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν απο τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.
Μια ακόμη περιοχή που θα πληγεί από τον καύσωνα είναι εκείνη της Απουλίας, με πρωτεύουσα το Μπάρι, όπως και μεγάλο μέρος της κεντρικής Ιταλίας.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η μεγάλη ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από την Πέμπτη το βράδυ.
Στην βόρεια Ιταλία, αντιθέτως, αύριο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μετά τον καύσωνα, κακοκαιρία «σαρώνει» την Ιταλία - Έβρεξε όσο βρέχει σε 15 ημέρες
SPONSORED
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 103 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάιο
16:22
Κηδεία Νάσου Αθανασίου: Παρόντες δημοσιογράφοι και πολιτικοί - Ανάμεσά τους Τσίπρας και Φάμελλος
16:18
Χανιά: Τρεις συλλήψεις για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά
16:10
Αρχίζει η διαδικασία επιλογής διδακτικών βιβλίων από τις σχολικές μονάδες, για το σχολικό έτος 27-28
16:01