ΚΟΣΜΟΣ

«Σκότωσε το σκυλί». Πριγκίπισσα από τη Σαουδική Αραβία διέταξε εκτέλεση Γάλλου διακοσμητή

«Σκότωσε το σκυλί». Πριγκίπισσα από τη Σαουδική Αραβία διέταξε εκτέλεση Γάλλου διακοσμητή
Twitter

Μοιάζει μια ιστορία βγαλμένη από τους σεναριογράφους που ετοιμάζουν το reboot της Δυναστείας, αλλά η είδηση και η δημοσιότητα που αυτή έχει πάρει αποδεικνύει ότι είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Point πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή στο σωματοφύλακα της να εκτελέσει Γάλλο διακοσμητή και ζωγράφο που είχε αναλάβει την ανακαίνιση του βασιλικού διαμερίσματος της στην Avenue Foch του Παρισιού. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πριγκίπισσα ανάγκασε τον 53χρονο επαγγελματία να της φιλήσει τα πόδια πριν δώσει εντολή στον σωματοφύλακα της: “Πρέπει να σκοτώσεις αυτό το σκυλί, δεν του αξίζει να ζει”.

Με την γαλαζοαίματη να έχει φύγει από την Πόλη του Φωτός, οι αρχές εξετάζουν τον σωματοφύλακα της, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε τον διακοσμητή στο κεφάλι και τον έδεσε χειροπόδαρα.

Στο δικαστήριο ο υπάλληλος της πριγκίπισσας υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ήταν να τον “ακινητοποιήσει”.
Το περιοδικό Le Point υποστηρίζει σε δημοσίευμα του ότι η πριγκίπισσα έφυγε από το Παρίσι για να αποφύγει τη σύλληψη και ακόμη αναζητείται από τις αρχές.

Αφορμή για τον “περιορισμό” ή την “εκτέλεση” του διακοσμητή η χρήση του smartphone του και της κάμερας της συσκευής. Ο 53χρονος έβγαλε φωτογραφίες από το διαμέρισμα της πριγκίπισσας, μια συνήθης πρακτική για όποιον εργάζεται σε ανακαινίσεις χώρων, ωστόσο η πριγκίπισσα εξοργίστηκε με την κίνηση του καθώς υπέθεσε ότι “θα πουλούσε τις λήψεις στον κίτρινο τύπο”.

Βρετανός επιχειρηματίας στη γαλλική πρωτεύουσα σχολίασε το συμβάν στην ιστοσελίδα The Daily Beast λέγοντας: “Οπότε αυτός ο δύστυχος αναγκάστηκε να φιλήσει τα πόδια μιας πριγκίπισσας; Φτηνά τη γλίτωσε”.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός τύπος πρόκειται για την πριγκίπισσα Hassa συνδέεται με τον εκλιπόντα Σαουδάραβα βασιλιά Khalid bin Abdulaziz Al Saud και είναι κόρη του 79χρονoυ βασιλιά Σαλμάν.

SAUDI KING SALMAN

(Πηγή: Reuters)

Η πριγκίπισσα Hassa αρνείται τις κατηγορίες και επικαλούμενη διπλωματική ασυλία έφυγε από το Παρίσι.
Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δικαιώθηκε καθώς σύμφωνα με τον δικαστή “ο διακοσμητής είχε κάθε δικαίωμα να τραβήξει φωτογραφίες του έργου του”. O υπάλληλος εμφανίστηκε με μώλωπες στο κεφάλι και απαίτησε αποζημίωση 20.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ