ΚΟΣΜΟΣ

Δηλητηρίασαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Δηλητηρίασαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους
TWITTER / KHUSHAHALSINGH

Από σοβαρή δηλητηρίαση υποφέρει ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αφού κάποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει, βάζοντας δηλητήριο στο φαγητό του.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους καθώς και τρεις άλλοι αξιωματούχοι, έπεσαν θύματα αγνώστου, που επιχείρησε να τους δηλητηριάσει.

Το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων WAA, το οποίο επικαλέιται ανώνυμη πηγή, σημειώνει πως οι 4 τζιχαντιστές έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπου τους παρέχονται οι απαραίτητες φροντίδες, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Οι ταυτότητες των τριών άλλων αξιωματούχων της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη και των αξιωματούχων του Ισλαμικού Κράτους έγινε στην περιοχή Be'aaj νοτιοδυτικά της Νινευή, κοντά στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία.

Η τρομοκρατική οργάνωση ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά συλλήψεων για να εντοπίσει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του ηγέτη της.

Οι κινήσεις του Μπαγκντάντι είναι γνωστές μόνο στον στενό κύκλο του ηγέτη, ο οποίος αλλάζει συνεχώς τον τόπο διαμονής του τόσο στο Ιράκ όσο και τη Συρία, προκειμένου να αποφύγει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο Μπαγκντάντι μετέτρεψε μια ομάδα που αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα σε ισχυρή τρομοκρατική οργάνωση, που θεωρείται η πλουσιότερη στον κόσμο. Το 2011 οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μπαγκντάντι και προσέφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή στον θάνατό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ