Το Κολούμπια συμφώνησε να καταβάλει 220 εκατ. για να διατηρήσει την κρατική επιχορήγηση
Το πανεπιστήμιο Κολούμπια
AP Photo/Ted Shaffrey\Σε συμφωνία να καταβάλει 220 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την αποκατάσταση της κρατικής χρηματοδότησης κατέληξε με την αμερικανική κυβέρνηση το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (23/7).
Το Κολούμπια, σύμφωνα με το CNNi διέψευσε σε όλους τους τόνους ότι είχε παραβιάσει τον νόμο περί διακρίσεων, επειδή επέτρεψε σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση την διεξαγωγή φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, ωστόσο συμφώνησε να καταβάλει στην κυβέρνηση το ποσό 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών και επιπλέον 21 εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση των ερευνών της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ.
Σε αντάλλαγμα, το πανεπιστήμιο ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «η συντριπτική πλειοψηφία των ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων που τερματίστηκαν ή τέθηκαν σε παύση τον Μάρτιο του 2025 θα αποκατασταθούν και η πρόσβαση του Κολούμπια σε δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες και μελλοντικές επιχορηγήσεις θα αποκατασταθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση Κολούμπια στην ακύρωση επιχορηγήσεων 400 εκατ. δολαρίων από Τραμπ «λόγω αντισημιτισμού»
Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου ο νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στο Άμπου Ντάμπι
15:50
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να διατηρήσει το σπίτι του ζεστό - Ποια η θέση της Ελλάδας
15:41
Ντράγκι: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να διχαστεί - Πρέπει να μετατραπεί σε ομοσπονδία κρατών»
15:40
Σέρρες: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 46χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
15:31