Φωτιά στην Κύπρο: Στο Όμοδος το δυσκολότερο μέτωπο - Στο νοσοκομείο επτά άτομα
Βρετανικό αεροσκάφος ρίχνει επιβραδυντικό υγρό κοντά στο Όμοδος στην Κύπρο
AP Photo/Petros KaradjiasΤο πιο δύσκολο μέτωπο της φωτιάς στην Κύπρο είναι στο Όμοδος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.
Όπως είπε ο κ. Κεττής, ενεργές είναι οι πυρκαγιές με αναζωπυρώσεις στην Πάχνα, στην περιοχή «Βούναρος» στη βιομηχανική Ύψωνα, στην Κτηνοτροφική Καντού προς Σούνι, στα Μαντριά, που είναι περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών και με πιο δύσκολη επιχείρηση στο Όμοδος.
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμήμα Δασών, Πολιτική Άμυνα, ΕΟΑ Λεμεσού, Επαρχιακή Διοίκηση, Υπηρεσία Θήρας, οργανωμένα εθελοντικά σύνολα, εθελοντές και υδροφόρες από ιδιώτες και κοινότητες. Συνολικά επιχειρούν 13 πτητικά μέσα εκ περιτροπής.
Ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις συνδράμουν σε καύσιμα και προμήθειες τα οποία χρησιμοποιούνται στην πυρκαγιά.
Στο μεταξύ επτά άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω προβλημάτων από τις πυρκαγιές που , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.
Τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, άλλοι δύο, που φέρουν εγκαύματα, στην Κλινική Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και οι υπόλοιποι στο Νοσοκομείο Τροόδους.
Ο κ. Χαριλάου είπε ότι έχουν δημιουργηθεί σταθμοί πρώτων βοηθειών στο γήπεδο της Ερήμης και στο Κέντρο Υγείας Πάχνας, όπου υπήρξαν αρκετά περιστατικά, τα οποία είτε αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες είτε μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.
Συνολικά περισσότερα από 70 άτομα με ελαφρά εγκαύματα και μικροτραυματισμούς έχει εξυπηρετήσει, χθες και σήμερα, το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών που στήθηκε στο γήπεδο της Ερήμης.
Σταδιακά εξασθενούν οι άνεμοι από απόψε
Από αργότερα απόψε θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν οι άνεμοι στην επαρχία Λεμεσού και αυτό είναι κάπως αισιόδοξο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο μετεωρολόγος Ιάσωνας Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι αυτή την ώρα υπάρχει μια ένταση των ανέμων εξήγησε όμως ότι οι άνεμοι απόψε και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να είναι εξασθενημένοι, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις φλόγες η Κύπρος: Νέες εκκενώσεις οικισμών - Ξέσπασε πυρκαγιά και στην Πάφο
Κύπρος: Ανεξέλεγκτο παραμένει το μέτωπο κοντά στη Λεμεσό - Διαρκείς αναζωπυρώσεις σε πολλές περιοχές
Ουκρανία: Έπληξε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία - Κατέστρεψε ρωσικό μαχητικό στην Κριμαία
08:10
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (vid)
08:07
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00