Βρετανία: Ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, λέει ο πρωθυπουργός Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ
AP Photo/Frank Augstein, PoolΤα δεινά των Παλαιστινίων που λιμοκτονούν στη Λωρίδα της Γάζας συνιστούν μια «ανείπωτη και αδικαιολόγητη» ανθρωπιστική καταστροφή, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει επειγόντως την παράδοση βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Τα δεινά και ο λιμός στη Γάζα είναι ανείπωτα και αδικαιολόγητα. Αν και η κατάσταση είναι σοβαρή εδώ και αρκετό καιρό, έχει πλέον φθάσει σε χειρότερα επίπεδα και εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Γινόμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», αναφέρει ο Στάρμερ σε ανακοίνωσή του.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως θα επικοινωνήσει αύριο Παρασκευή με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας προκειμένου να συζητήσουν τι θα μπορούσε να γίνει για «να σταματήσουν οι σκοτωμοί και να φθάσουν τρόφιμα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται απεγνωσμένα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
OHE: «Οι άνθρωποι στη Γάζα δεν είναι ούτε νεκροί ούτε ζωντανοί, είναι κινούμενα πτώματα»
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30