ΗΠΑ κατά Γαλλίας για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης: «Αψήφιστη» απόφαση
Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο
AP Photo/Jacquelyn Martin«Αψήφιστη» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο την απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «πισωγύρισμα για την ειρήνη», την ώρα που ο πολιορκημένος θύλακας έχει ισοπεδωθεί από τα πυρά του Ισραήλ.
«Αυτή η αψήφιστη απόφαση δεν εξυπηρετεί παρά μόνο την προπαγάνδα της Χαμάς και αποτελεί πισωγύρισμα για την (διαδικασία) ειρήνης. Είναι ράπισμα στο πρόσωπο των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου» ισχυρίστηκε ο Ρούμπιο σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).
Να σημειωθεί, δε, πως αντίστοιχα ο πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι δήλωνε τον Ιούνιο πως δεν θεωρεί ότι συνεχίζει να είναι στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τις δηλώσεις αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι, την απόφαση να αναγνωριστεί από τη Γαλλία το Κράτος της Παλαιστίνης έκανε γνωστή την Πέμπτη (24/7) ο Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση κατά την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μακρόν αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης - Θα το ανακοινώσει στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο
Επίδομα θέρμανσης 2025: Πότε θα πληρωθεί η προκαταβολή στους δικαιούχους
01:00
ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα ανέργων 18-29 ετών - Ποιοι είναι δικαιούχοι
00:30
Έληξε η προθεσμία για το Δώρο Χριστουγέννων - Τι ισχύει εάν δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους
23:58
Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
23:50