ΗΠΑ κατά Γαλλίας για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης: «Αψήφιστη» απόφαση
Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο
AP Photo/Jacquelyn Martin«Αψήφιστη» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο την απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «πισωγύρισμα για την ειρήνη», την ώρα που ο πολιορκημένος θύλακας έχει ισοπεδωθεί από τα πυρά του Ισραήλ.
«Αυτή η αψήφιστη απόφαση δεν εξυπηρετεί παρά μόνο την προπαγάνδα της Χαμάς και αποτελεί πισωγύρισμα για την (διαδικασία) ειρήνης. Είναι ράπισμα στο πρόσωπο των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου» ισχυρίστηκε ο Ρούμπιο σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).
Να σημειωθεί, δε, πως αντίστοιχα ο πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι δήλωνε τον Ιούνιο πως δεν θεωρεί ότι συνεχίζει να είναι στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τις δηλώσεις αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι, την απόφαση να αναγνωριστεί από τη Γαλλία το Κράτος της Παλαιστίνης έκανε γνωστή την Πέμπτη (24/7) ο Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση κατά την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μακρόν αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης - Θα το ανακοινώσει στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο
Ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Τι αλλάζει, ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
03:00
Πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών για αιγιαλούς και παραλίες: Πότε λήγει η προθεσμία
02:00
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
01:00
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30