ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα απειλεί την Οκινάουα

Ιαπωνία: Ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα απειλεί την Οκινάουα
REUTERS/ TORU HANAI

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού κήρυξαν οι αρχές της Ιαπωνίας την περιοχή Οκινάουα όπου κατευθύνεται ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα.

Όπως επισήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, τον τυφώνα συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που φθάνουν τα 306 χιλιόμετρα την ώρα.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση στην ανώτερη κλίμακα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος ο τυφώνας Τσάμπα να είναι ο ισχυρότερος που θα πλήξει την Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες είναι υψηλός. Επιπλέον, υπάρχουν φόβοι ότι στο πέρασμά του θα προκληθούν σοβαρές καταστροφές

Οι αρχές της Νάχα, της πρωτεύουσας της Οκινάουα, συνέστησαν στους 320.000 κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ήδη έχουν ακυρωθεί πάνω από 300 πτήσεις και το αεροδρόμιο της Νάχα δεν λειτουργεί. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της περιοχής της Οκινάουα έμειναν την Δευτέρα κλειστά. Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα τη νήσο Χονσού, τη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ