ΚΟΣΜΟΣ

Τσέχος πρόεδρος: Οι οικονομικοί μετανάστες να απελαθούν στα «ακατοίκητα ελληνικά νησιά»

Τσέχος πρόεδρος: Οι οικονομικοί μετανάστες να απελαθούν στα «ακατοίκητα ελληνικά νησιά»
REUTERS/ EDUARDO MUNOZ

Σε μία προκλητική δήλωση ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν πρότεινε οι εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015, να απελαθούν στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά με αντάλλαγμα τη σταδιακή μείωση του χρέους.

«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Επομένως, εάν γίνουν hot spots στα ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος αποπληρωμής για το ξένο χρέος», ανέφερε ο Ζέμαν στους Financial Times.

Ο Τσέχος ηγέτης βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει σε φόρουμ και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απελάσεων των οικονομικών μεταναστών και της μετεγκατάστασής τους σε «άδεια μέρη στη βόρεια Αφρική» ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά», όπως είπε. Ως αντάλλαγμα, το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν σταδιακά, καθώς η χώρα θα αναλάμβανε το κόστος αυτό.

«Σαφώς σέβομαι τη βαναυσότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και αλλού. Όμως δεν μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για οικονομικούς μετανάστες», διευκρίνισε.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι «είναι σίγουρος πως υπάρχει στενή σύνδεση μεταξύ του κύματος των μεταναστών και του κύματος των τζιχαντιστών», τονίζοντας πως «οι άνθρωποι που αρνούνται αυτή τη σύνδεση κάνουν λάθος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ζέμαν, οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους, όπως οι Γερμανοί από τους Ναζί το '30 και εξήγησε ότι η κουλτούρα των Μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Επιπλέον, ο Τσέχος πρόεδρος κατηγόρησε και την Άγκελα Μέρκελ ότι έκανε το απόλυτο λάθος με την πολιτική του «καλωσορίσματος» των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να τους απορροφήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερο από το 1/3 των περίπου ένα εκατομμύριο ατόμων που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι ήταν πρόσφυγες.

«Δεν είμαι ενάντια στους μετανάστες από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία στη χώρα μου. Είμαι μόνο ενάντια στην ισλαμιστική μετανάστευση, γιατί είναι μία ασύμβατη κουλτούρα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ