Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε «προσωρινή παύση του πυρός» στη Γάζα
Καπνός υψώνεται από ισραηλινό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας AP Photo/Leo Correa
Την προσωρινή κατάπαυση του πυρός σε ορισμένες περιοχές της Γάζας από τις 10:00 έως τις 20:00, αρχής γενομένης από την Κυριακή (27/7) ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η κατάπαυση θα τεθεί σε ισχύ στις περιοχές αλ-Μαουάσι, Ντέιρ ελ-Μπαλά και στην πόλη της Γάζας «κάθε μέρα μέχρι νεωτέρας».
«Η απόφαση λήφθηκε σε συντονισμό με τον ΟΗΕ και διεθνείς οργανισμούς μετά από συζητήσεις επί του θέματος» αναφέρεται.
Υποστήριξε επίσης ότι ορίζονται ασφαλείς διαδρομές από τις 6 π.μ. έως τις 11 μ.μ. «για να καταστεί δυνατή η ασφαλής μετακίνηση των κομβόι του ΟΗΕ και των ανθρωπιστικών κομβόι για την παράδοση και διανομή τροφίμων και φαρμάκων στον πληθυσμό σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παλαιστίνιοι αναζητούν τροφή
AP Photo/Abdel Kareem HanaΉδη η Αίγυπτος και η Ιορδανία έχουν αρχίσει να στέλνουν φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Εξαιρετικά δύσκολο να είσαι μάνα ή παιδί σήμερα στη Γάζα»: Συγκλονιστική μαρτυρία στο CNN Greece
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να μην χρησιμοποιήσει τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια
19:28
Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα τοποθετεί στα νησιά ισραηλινά ''έξυπνα'' όπλα που μας στοχεύουν»
19:20
Βρετανία: Η αστυνομία θα συλλαμβάνει όσους καλούν σε «ιντιφάντα»
19:15
Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική – Νεκρός 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας
19:07