ΚΟΣΜΟΣ

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε στο Ίδρυμα Τραμπ να λαμβάνει δωρεές

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε στο Ίδρυμα Τραμπ να λαμβάνει δωρεές
EPA/SHAWN THEW

Εντολή διακοπής και αποχής σε βάρος του ιδρύματος Τραμπ, εξέδωσε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην Πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα, που χρονολογείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, τονίζεται ότι εάν το Ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως "συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη λεγόμενη εντολή "διακοπής και αποχής" οι αρχές ζητούν να ανασταλούν και να μην επαναληφθούν οι δράσεις που αντιβαίνουν στους νόμους.
Σύμφωνα με την επιστολή, το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο μια ανακοίνωση του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ντόναλντ Τραμπ διαδέχονταν η μία την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες. Η εφημερίδα Washington Post έγραψε τον περασμένο μήνα ότι ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε το ίδρυμά του για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σε μια δίκη, κάτι που απαγορεύεται. Τον κατηγόρησε επίσης ότι μέσω του ιδρύματος χορήγησε αποζημιώσεις ύψους 258.000 δολαρίων μετά από φιλικούς διακανονισμούς, αν και δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ