ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδικό γάμο

Συρία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδικό γάμο

Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι έγινε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στα περίχωρα της πόλης Χασάκα στη βορειανατολική Συρία

"Ένας βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς περισσότερους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Reuters, κάνει λόγο για 55 τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το rudaw.net, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και η νύφη του γάμου.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η συγκεκριμένη επίθεση στη Συρία θυμίζει την τραγωδία που είχε σημειωθεί στις 21 Αυγούστου, στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα συριακά σύνορα, κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης.
Η επίθεση τότε είχε γίνει την ώρα που οι καλεσμένοι χόρευαν στο γλέντι των νεόνυμφων και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 51 ανθρώπους

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - σοκ μετά την επίθεση στον κουρδικό γάμο - Πολύ σκληρές εικόνες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ