ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση του Τσέχου προέδρου: Οι πρόσφυγες να σταλούν στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά

Πρόκληση του Τσέχου προέδρου: Οι πρόσφυγες να σταλούν στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά
REUTERS/Eduardo Munoz

Μία πρόταση, που απέχει πολύ από την αλληλεγγύη που χρειάζεται να επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τις ανθρωπιστικές ιδέες που θεωρητικά πρεσβεύει το ευρωπαϊκό ιδεώδες, έκανε ο Τσέχος πρόεδρος για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα ο Μίλος Ζέμαν πρότεινε οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα να σταλούν σε ακατοίκητα νησιά. Μάλιστα, μας δίνει και ως αντάλλαγμα τη σταδιακή μείωση χρέους. Και όλα αυτά τα είπε κατά την ομιλία του σε φόρουμ στη Ρόδο.

«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Άρα, αν γίνουν hot spot σε αυτά τα νησιά, θα μπορούσε να είναι και ένα είδος αποπληρωμής του χρέους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Σέβομαι τη βαναυσότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και σε άλλες περιοχές. Όμως, δεν μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους αλλά για οικονομικούς μετανάστες.

Ο Τσέχος Πρόεδρος ζήτησε να απελαθούν οι οικονομικοί μετανάστες που έφθασαν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015, υποστηρίζοντας ότι η κουλτούρα των μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Έτσι, πρότεινε να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε «άδεια μέρη» όπως για παράδειγμα η Αφρική ή «ακατοίκητα ελληνικά νησιά».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μαζί με τους πρόσφυγες, ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τζιχαντιστές ενώ προχώρησε άλλο ένα βήμα λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ