Σε κατάσταση συναγερμού η Πορτογαλία - Μαίνονται τρεις μεγάλες δασικές πυρκαγιές
Φωτογραφία Αρχείου - Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες
AP Photo/Bruno FonsecaΔύναμη 1.500 πυροσβεστών επιχειρούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας, ενώ εκατοντάδες παραμένουν σε ετοιμότητα, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Στον πορτογαλικό βορρά, σφοδρή πυρκαγιά κατακαίει από το Σάββατο το εθνικό πάρκο Peneda-Geres και η δασική πυρκαγιά της Αρούκα που ξέσπασε την Δευτέρα παραμένει ενεργή.
Σε κατάσταση συναγερμού η Πορτογαλία
Ωστόσο, η σημερινή ημέρα αναμένεται δύσκολη εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40°C.
Ολόκληρη η πορτογαλική επικράτεια βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για «ύψιστο, πολύ υψηλό ή υψηλό» κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.
Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
15:13
Αλλαγή χρόνου στη Θεσσαλονίκη - Κορυφαίοι djs και ένα laser show θα φωτίσει τον ουρανό της πόλης
15:12
Υπουργείο Παιδείας: 250.000 «αιώνιοι» φοιτητές διαγράφονται από 31/12
15:08
Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους - 340 εκατ. ευρώ το 2025
15:06