Σεισμός Καμτσάτκα: Προειδοποίηση για κύματα τσουνάμι ύψους έως τέσσερα μέτρα στη Γαλλική Πολυνησία
Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα του τσουνάμι στην Ινδονησία (φωτογραφία αρχείου).
AP Photo/Achmad Ibrahim, FileΟι αρχές στη Γαλλική Πολυνησία αναθεώρησαν την προειδοποίηση για τσουνάμι για το αρχιπέλαγος των Νήσων Μαρκέζας, μετά τον σεισμό των 8,7 Ρίχτερ στη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, τονίζοντας ότι τα κύματα μπορεί να φτάσουν και τα τέσσερα μέτρα στα νησιά Ουά Χούκα, Νούκου Χίβα και Χίβα Όα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Γαλλική Πολυνησία δήλωσαν ότι βρίσκονται «σε επιφυλακή ως προληπτικό μέτρο» για να βοηθήσουν σε τυχόν πιθανές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ή ιατρικής εκκένωσης.
Η Γαλλική Πολυνησία είναι ένα ημιαυτόνομο γαλλικό έδαφος, ένα τεράστιο αρχιπέλαγος που αποτελείται από 118 νησιά. Εκτείνεται σε περισσότερα από 5,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.
Ιταλία: «500 αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν από τις αμερικανικές βάσεις», λέει ο Ρούτε
19:45
Ρούμπιο: «Το Ιράν πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αλλιώς ο Τραμπ έχει επιλογές»
19:36
Κερατέα: «Έβαλα φωτιά για να μην ξεσπάσω στα παιδιά» - Η ομολογία της 43χρονης για τους εμπρησμούς
19:28
CNN Türk: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
19:19