Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στις εισαγωγές χαλκού – Διάταγμα για επιπλέον δασμό 40% στη Βραζιλία
O Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Jacquelyn MartinΟ Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την επιβολή επιπλέον δασμού 40% στη Βραζιλία, αυξάνοντας το συνολικό ποσoστό των δασμών στο 50%, ανακοίνωσε o Λευκός Οίκος σήμερα Τετάρτη (30/7), επικαλούμενο τις πρόσφατες πολιτικές της Βραζιλίας με τις οποίες η κυβέρνηση Τραμπ διαφωνεί.
Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια διακήρυξη με την οποία επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χαλκού, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η διακήρυξη επιβάλλει δασμό 50% στα ημιτελή προϊόντα χαλκού και στα παράγωγα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Fed: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια - Πήγε κόντρα στις «επιθυμίες» του Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ
«Έχουμε ανοσία στις κυρώσεις», λέει το Κρεμλίνο στη νέα διορία Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία
ΕΛΛΑΔΑ
Πρωτοχρονιά στην Περιφέρεια Αττικής: Το εορταστικό πρόγραμμα σε Πεδίον Άρεως και Πάρκο Τρίτση
12:02
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Δημοψήφισμα για το ειρηνευτικό σχέδιο και εκεχειρία 60 ημερών ζητά ο Ζελένσκι
11:57
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν από την Έιμι Σούμερ (pics)
11:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Tσιάρας: Παρατείνουμε τη χαμηλή τιμή στο αγροτικό ρεύμα - «Παράθυρο» σε στήριξη κι άλλων προϊόντων
11:53
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ