Η Πορτογαλία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης το Σεπτέμβριο
Ο νυν πρωθυπουργός και ηγέτης του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Λουίς Μοντενέγκρο
AP Photo/Armando FrancaΗ Πορτογαλία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης «τον Σεπτέμβριο», ανέφεραν την Πέμπτη (31/7) τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Λουίς Μοντενέγκρο δήλωσε ότι εάν πληρούνται οι όροι «που παρουσιάστηκαν και σε μεγάλο βαθμό επικυρώθηκαν από τα κράτη που παρευρέθηκαν» στη διάσκεψη του ΟΗΕ, η Πορτογαλία θα μπορούσε να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος «ήδη από τον Σεπτέμβριο, στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών» στη Νέα Υόρκη, ανέφεραν η εφημερίδα Diario De Noticias και άλλα μέσα ενημέρωσης.
O Μοντενέγκρο θα συμβουλευτεί πρώτα τον Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, τον πρόεδρο του έθνους, και τα κόμματα στο κοινοβούλιο.
Το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε επίσης ότι στο παρελθόν έχει ήδη «αναφέρει τις υποθέσεις ή τις προϋποθέσεις για την έναρξη μιας διαδικασίας αναγνώρισης», δηλαδή «συμφωνία με μια ομάδα χωρών με τις οποίες έχουμε διατηρήσει μόνιμο διάλογο και οι οποίες έχουν συμμετάσχει ενεργά σε αυτή τη διάσκεψη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλωματικό «θρίλερ» με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από τη Βρετανία
Ο Μακρόν αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης - Θα το ανακοινώσει στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
05:00
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Πότε αλλάζουν οι χρεώσεις στο ρεύμα - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
03:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων
02:00