Κύπρος: Η κυβέρνηση καταγγέλλει την παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα
H κατεχόμενη Λευκωσία
EUROKINISSIΤη συνεχιζόμενη κράτηση από τις 19 Ιουλίου στα Κατεχόμενα πέντε Ελληνοκυπρίων καταγγέλλει η κυπριακή κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαγωγή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση από τις 19 Ιουλίου, πέντε Ελληνοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το υποτελές στην Τουρκία παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και εκφράζει αγανάκτηση για την κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται με τις σημερινές “δίκες” παρωδία, και συγκεκριμένα με την απόφαση για περίοδο κράτησης μέχρι και τριών μηνών του ενός ζεύγους εξ αυτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρ Παπαδόπουλος.
«Η απαγωγή και η απόφαση για συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο εκ των πέντε απαχθέντων, καθώς και η παραπομπή όλων σε λεγόμενο στρατιωτικό δικαστήριο είναι πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες που παραβιάζουν κάθε αρχή διεθνούς δικαίου και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, αδικήματα για τα οποία η Τουρκία έχει ήδη καταδικαστεί από το ΕΔΑΔ το 2001» προσθέτει.
«Ταυτόχρονα, η προκλητικά παράνομη και πειρατική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών και για λύση του κυπριακού προβλήματος, ο οποίος ζητά, μάλιστα, τη δημιουργία καλού κλίματος για να επιτύχει η προσπάθειά του. Ο εκφοβισμός και οι απαγωγές Ελληνοκυπρίων που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας πόρρω απέχουν από την έκκληση του Γενικού Γραμματέα για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά τουναντίον επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα», τονίζει ακόμη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόσφυγες οι Ελληνοκύπριοι που συνελήφθησαν στα Κατεχόμενα - Τέθηκαν υπό κράτηση
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ: Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Επεκτείνεται ο κατάλογος με τα κράτη στα οποία ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59