The Atlantic: Ο Τραμπ «βλέπει» πολιτικό όφελος Νετανιάχου στην παράταση πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (δεξιά) παραδίδει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έναν φάκελο κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Μπλε Αίθουσα του Λευκού Οίκου
(AP Photo/Alex Brandon)Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποψιάζεται ολοένα και περισσότερο ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο στη Γάζα για πολιτικούς λόγους και υπονομεύει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας.
Αυτό αναφέρει το The Atlantic, επικαλούμενο δύο ανώνυμους αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, οι αξιωματούχοι αμφιβάλλουν ότι ο Τραμπ θα λάβει οποιαδήποτε αυστηρά μέτρα εναντίον του Νετανιάχου.
Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου λέει στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχει σημαντική ρήξη» μεταξύ των δύο και «οι σύμμαχοι μπορεί μερικές φορές να διαφωνούν, ακόμη και με πολύ πραγματικό τρόπο».
Το The Atlantic αναφέρει ότι οι θέσεις του Νετανιάχου «σβήνουν» τις ελπίδες του Τραμπ για σταθεροποίηση της περιοχής και ενθάρρυνση εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν ότι ένας από τους λόγους για την τρέχουσα επίσκεψη του απεσταλμένου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ στο Ισραήλ είναι η ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης των προσπαθειών του Ισραήλ να παράσχει βοήθεια στη Γάζα, με τον Τραμπ να εκφράζει την αυξανόμενη δυσαρέσκειά του για τις αναφορές για κρίση λιμού.
Ταυτόχρονα, μια πηγή λέει στην εφημερίδα ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να κατηγορεί κυρίως τη Χαμάς για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας εκεχειρίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί το Τελ Αβίβ για διπλωματική απομόνωση λόγω της Γάζας
Να σταματήσει η ΕΕ το εμπόριο με το Ισραήλ λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, ζητά η Σουηδία
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00