Χαμάς: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
Mαχητές της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΗ Χαμάς διακήρυξε σήμερα πως δεν θα παραδώσει τα όπλα εκτός κι αν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εγκαθιδρυθεί.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως «η ένοπλη αντίστασή της… δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί παρά μόνο μέσω της πλήρους αποκατάστασης των εθνικών μας δικαιωμάτων, το βασικότερο εξ αυτών η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του».
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που στόχευαν στην εφαρμογή μιας 60ήμερης εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων τερματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα έχοντας περιέλθει σε αδιέξοδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Ισραηλινό όμηρο - Τον αναγνώρισε το Ισραήλ
ΧΡΗΜΑ
Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία
00:30
ARTS & DESIGN
Οι Rolling Stones προϊδεάζουν με διαφημιστική καμπάνια για τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ
23:58
ΚΟΣΜΟΣ
Η FIFA αυξάνει τα χρηματικά έπαθλα για τις 48 ομάδες του Μουντιάλ 2026
23:46
ΚΟΣΜΟΣ
Αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ από το ιρανικό μαχητικό F-5
23:34
ΚΟΣΜΟΣ