Χαμάς: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
Mαχητές της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΗ Χαμάς διακήρυξε σήμερα πως δεν θα παραδώσει τα όπλα εκτός κι αν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εγκαθιδρυθεί.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως «η ένοπλη αντίστασή της… δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί παρά μόνο μέσω της πλήρους αποκατάστασης των εθνικών μας δικαιωμάτων, το βασικότερο εξ αυτών η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του».
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που στόχευαν στην εφαρμογή μιας 60ήμερης εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων τερματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα έχοντας περιέλθει σε αδιέξοδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Ισραηλινό όμηρο - Τον αναγνώρισε το Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Ο ένας είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία
22:41
ΚΟΣΜΟΣ
Ζελένσκι: Aπομακρύνει από το αξίωμά του τον γενικό εισαγγελέα κατηγορώντας τον για διαφθορά
22:29
ΚΟΣΜΟΣ
Νέα υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: Ομολόγησε πως νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί 20 χρόνια
22:19
ΕΛΛΑΔΑ
Εξαφανίστηκε 15χρονος από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα
22:08
ΕΛΛΑΔΑ