ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία σκέφτεται να δυσκολέψει την πρόσληψη μεταναστών σε εταιρείες

Η Βρετανία σκέφτεται να δυσκολέψει την πρόσληψη μεταναστών σε εταιρείες
REUTERS/ SHANNON STAPLETON

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να δυσκολέψει την πρόσληψη ξένων υπηκόων στις εταιρείες της χώρας, μέσω μιας νέας διαβούλευσης για τον έλεγχο της μετανάστευσης που όρισε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Η Ραντ, η οποία παραβρέθηκε στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μεγαλύτερο έλεγχο στον αριθμό των ανθρώπων που μετακομίζουν στη Βρετανία. Όπως είπε, στόχος είναι να διατηρηθεί η πίστη στο σύστημα και να διασφαλιστεί ότι οι ντόπιοι δεν θα χάνουν τις δουλειές τους.

«Πολύ σύντομα θα σκεφτούμε τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε, προκειμένου να ελέγξουμε την μετανάστευση», ανέφερε η Ραντ και πρόσθεσε: «Θα κοιτάξουμε όλες τις μελέτες σχετικά με την εργασία. Αυτό σημαίνει ότι θα εξετάσουμε εάν θα πρέπει να γίνουν πιο δύσκολα τα τεστ που κάνουν οι εταιρείες προτού προσλάβουν κάποιον από το εξωτερικό».

Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που μετακομίζουν στη Βρετανία, καλύπτουν τα κενά στην αγορά εργασίας και «δεν παίρνουν τις δουλειές που μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί», κατέληξε η Ραντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ