Μαδρίτη: Μεγάλη ζημιά σε αεροσκάφος μετά από σύγκρουση με πουλί - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα
Αεροπλάνο
AP Photo/Bernat ArmangueΑναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της Iberia μετά από πρόσκρουση με μεγάλο πουλί, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ επιβατών και πληρώματος, ενώ το αεροσκάφος επέστρεψε επειγόντως στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης Adolfo Suárez Madrid-Barajas, 20 λεπτά αφότου απογειώθηκε.
Η ζημιά στο ρύγχος του αεροσκάφους είναι εμφανώς σοβαρή, σύμφωνα με ειδικούς, καθώς στο σημείο αυτό βρίσκονται κρίσιμα ηλεκτρονικά συστήματα.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήραν την «εξαιρετική δουλειά του πληρώματος», το οποίο αιτήθηκε εγκαίρως άδεια αναγκαστικής προσγείωσης και ενεργοποίησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Από την πρόσκρουση φαίνεται πως επηρεάστηκε και ο κινητήρας νούμερο 1, ενώ ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ανάφλεξη, η οποία αντιμετωπίστηκε μετά την προσγείωση με χρήση ψυκτικού υγρού.
Καιρός: Ξεκινά η ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»
07:00
Χρυσές Σφαίρες 2026: Μεγάλοι νικητές της βραδιάς το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» και «Adolescence»
06:31
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (12 Ιανουαρίου)
06:30
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00