Τετ-α-τετ Ερντογάν με Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Οκτωβρίου
Συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει στις 10 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στην Τουρκία ώστε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ενέργεια.
Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ ο κ. Πούτιν θα συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου και θα έχει διμερείς επαφές με τον κ. Ερντογάν.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του «τσάρου» στην Τουρκία μετά την συνεδρίαση των G20 στην Αττάλεια, τον Νοέμβριο του 2015.
Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις μια εβδομάδα μετά την συνεδρίαση έβαλε στον «πάγο» τις σχέσεις των δύο χωρών.
Την κατάρριψη ακολούθησαν σκληρές οικονομικές κυρώσεις της Μόσχας προς την Τουρκία.
Η πρώτη προσπάθεια συμφιλίωσης έγινε τον Ιούλιο, και επικυρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη στις 10 Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο υπήρχε ακόμη ένα τετ-α-τετ των δύο πλευρών στο περιθώριο των εργασιών της G20 στο Χανγκτζόου της Κίνας.
SPONSORED
Πολεοδομίες: Η δράση και οι ρόλοι του κυκλώματος - Οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν
19:41
Θρίαμβος για την 19χρονη Αντρέεβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός - Κέρδισε με 2-0 σετ την Χβαλίνσκα
19:31
Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών οπλισμένων F16 πάνω από το Αιγαίο - Μπαράζ παραβιάσεων
19:18
Δούρου σε Φάμελλο: «Βάλε οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Μας πετάτε στα σκυλιά»
19:07