Πλημμύρες στην Ινδία: Τουλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 100 αγνοούμενοι
Μέλη της SDRF (Κρατική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών) διασώζουν κατοίκους που έχουν αποκλειστεί σε μια πλημμυρισμένη περιοχή μετά από ισχυρές βροχές μουσώνων στις όχθες του ποταμού Γάγγη στο Prayagraj της Ινδίας, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025.
(AP Photo/Rajesh Kumar Singh)Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 100 αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός των πλημμυρών και κατολισθήσεων που έπληξαν σήμερα το κρατίδιο Ουταραραχάντ στη βόρεια Ινδία.
Ινδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν βίντεο στα οποία διακρίνεται χείμαρρος λάσπης να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του στο χωριό Νταράλι, στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Κάτοικοι ούρλιαζαν καθώς έτρεχαν να σωθούν από ορμητικό χείμαρρο που σάρωσε την πλαγιά του βουνού.
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, διαβεβαιώνοντας πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.
Εικόνες καταστροφής
Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως σχεδόν 150 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Νταράλι και βοήθησαν στη διάσωση περίπου 20 εγκλωβισμένων. Ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας έχει βυθιστεί στη λάσπη, η οποία φθάνει στις στέγες των σπιτιών σε ορισμένα σημεία.
Η καταστροφή αποδίδεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν, για τις οποίες η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση.
Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι συχνές κατά την περίοδο των μουσώνων στην Ινδία, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η κλιματική αλλαγή καθιστά αυτά τα φαινόμενα πιο συχνά, έντονα και απρόβλεπτα.
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε φαράγγι (vids)
16:48
Ανασύρθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια (vids)
16:37
ΟΗΕ: Η κατάπαυση πυρός μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
16:30
Συνελήφθη 36χρονος οδηγός οχήματος στο κέντρο της Αθήνας που είχε στην κατοχή του πιστόλι
16:17