«Λανθασμένη η απόφαση του Ισραήλ για τη Γάζα», λέει ο Στάρμερ
Κιρ Στάρμερ
Leon Neal/Pool Photo via APΟ Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Ισραήλ να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας είναι λανθασμένη και κάλεσε την κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ να την επανεξετάσει.
«Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεσή της στη Γάζα είναι λανθασμένη και την καλούμε να την επανεξετάσει άμεσα», δήλωσε ο Στάρμερ σε ανακοίνωση.
«Η ενέργεια αυτή δεν θα κάνει τίποτα για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση ούτε θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων. Θα φέρει μόνο περισσότερη αιματοχυσία».
Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Ενέργειας της βρετανικής κυβέρνησης.
«Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι η λάθος απόφαση και ελπίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα την επανεξετάσει», δήλωσε η Μιάτα Φάνμπουλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio. «Δημιουργεί τον κίνδυνο κλιμάκωσης μιας ήδη αφόρητης και αποτρόπαιης κατάστασης».
SPONSORED
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επιδρομή με drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
09:50
ΣΕΒ - ΙΟΒΕ: «Καμπανάκι» για την ανταγωνιστικότητα - Τα βήματα που πρέπει να γίνουν
09:41
Αναζητείται 52χρονος που μαχαίρωσε 35χρονο μετά από συμπλοκή στην Αχαΐα
09:36
To καινούργιο EX60 είναι το νέο ορόσημo στην ασφάλεια των Volvo
09:30